על המגמה:
המגמה מעניקה לבוגריה השכלה בתחום מדעי המחשב בשילוב מיומנויות הנדסיות של תכנון ופיתוח מערכת תוכנה. במגמה שני מסלולים: מסלול הנדסת תוכנה שבוגריו זכאים ל 10 יחידות בגרות ותעודה טכנולוגית, ומסלול מדעי המחשב שבוגריו זכאים לחמש יחידות בגרות.
המגמה פותחת בפני תלמידיה את עולם התוכנה הנמצא היום בכל מקום ובוגריה רוכשים יכולות תכנות מתקדמות.
המטרות החשובות ביותר לצוות המגמה, בהן מושקעים מאמצים רבים, הן: הנאה מהלמידה, גיבוש חברתי, למידה משמעותית ומחוברת לחיים “האמיתיים” ופיתוח יכולות למידה עצמאית בקצב אישי.
עשייה במגמה:
במהלך הלימודים התלמידים רוכשים את בסיס הידע בתחום המחשבים והטכנולוגיות החדשות והחשובות ביותר. נכנסים לעולם התוכנה והטכנולוגיות החכמות ולומדים כיצד להשתמש בכלים וטכנולוגיות חכמות כדי לפתור בעיות. (נכתב על ידי ChatGPT:_))
השיעורים מתקיימים במעבדות מחשבים, בסביבות הפיתוח Visual Studio וAndroid Studio. ונלמדות שפות תכנות כגון C#, Java ו Python ותכנים כגון אלגוריתמים, OOP, Machine Learning ופיתוח אפליקציות. המגמה מתעדכנת באופן שוטף בחידושים האחרונים בתחום התוכנה ולכן שפות התכנות והתכנים משתנים משנה לשנה.
פרויקט “אליפות הסייבר“ נותן לתלמידים היכרות עם עבודה בצוות, עבודה יצירתית ועבודה מול לוחות זמנים באופן דומה מאד לזה בתעשייה ולכן יחידות העילית וחברות סטארט-אפ מתבוננות באליפות זו כמקפצה של הזדמנות לתלמידים המוכשרים.
המגמה פועלת בשיתוף עם עמותת “תעשיידע“ ומשלבת ביקורים בחברות מובילות בתעשיית ההייטק והרצאות מומחים בנושאים מתקדמים כגון “למידת מכונה“, אבטחת מידע ומחשוב קוואנטי.
בוגרי המגמה יכולים להמשיך את לימודיהם בי”ג במסלולים ייעודיים ליח’ המודיעין של הצבא כמו סיגיט ואומגה או לתעודת הנדסאי מחשבים המגמה פועלת בשיתוף עם המכללות של אורט ואפשרויות אלו ונוספות מוצגות לתלמידים בעודם לומדים במגמה
תלמידים מצטיינים במגמה מופנים לתוכנית אתגר המשלבת תואר ראשון במדעי המחשב במהלך הלימודים בבית הספר.
נבחרת הפרויקטים המשותפים עם המגמה המדעית הנדסית – לתלמידי הנדסת תוכנה המעוניינים בכך ניתנת אפשרות ליצור פרויקטים משותפים של חומרה – תוכנה עם המגמה המדעית הנדסית, כך רוכשים התלמידים מיומנות של עבודה בצוות רב תחומי. חיבור ייחודי זה עם תלמידי המגמה המדעית הנדסית מתחיל כבר בכיתה יא באמצעות פעילויות והאקתונים משותפים, ומגיע לשיאו ביצירת נבחרת פרויקטים משותפת הזוכה לפעילויות מיוחדות והשתתפות בתחרות יוקרתית של מדענים ומפתחים צעירים: https://www.youngscientistsisrael.com/
חדש במגמה!
הסמכות Nvidia ו Microsoft ב Machine Learning, Data Analysis וCyber Security לתלמידי המגמה.
תמיכה ועזרה לתלמידי המגמה – לתלמידים יש אפשרות להתנדב במגמה, במסגרת ה”מחוייבות האישית” ולעזור לתלמידים צעירים מהם, כך נוצרת “רב-דוריות” במגמה ואווירה “משפחתית”, כך שאף תלמידים שסיימו את לימודיהם ממשיכים לבקר ולסייע בשיעורים. בנוסף צוות המגמה מספק רשת תמיכה לכל תלמיד במגמה.
צוות המגמה:




מבנה הלימודים :
כיתה י –
- יסודות מדעי המחשב: הכרה ראשונית של תחום מדעי המחשב והשפעתו על תחומי ידע אחרים. חשיפה ראשונית לחשיבה אלגוריתמית וכתיבת תכניות. הכרה ראשונית של מושג העצם ותכנות מבוסס עצמים. תלמידים מממשים אלגוריתמים בשפת C#.
- יחידת בגרות ראשונה: פרויקט בלמידת מכונה וביג דאטה (Machine Learning/AI) בשפת
- צעדים ראשונים בהנדסת תוכנה: תכנון, ניהול, עבודת צוות ובניית פרויקט בפייתון.
כיתה יא –
- (המשך מדמ”ח) מבני נתונים מחסנית, תור, עץ בינארי רשימות מקושרות ועוד, רקורסיה, יעילות וסיבוכיות.
- OOP – תכנות מונחה עצמים: הורשה, Interface, Exceptions.
- הנדסת תוכנה – פיתוח אפליקציות לטלפונים בשפת Java.
התלמידים בשנה זו . משלימים 5 יחידות בגרות.
כיתה יב –
בגרות ב 5 יח”ל הנדסת תוכנה –
פיתוח פרויקט End to End, יזמות, תכנון מוצר ומערכת, עקרונות design כגון MVC, פיתוח בIDE Android Studio, תכנות בJava.
המגמה מובילה את התלמידים ליצירת פרויקט משמעותי הרלוונטי לחייהם, רצוי ללקוחות אמיתיים. דוגמה (בשיתוף עם מגמת עיצוב): *לטלפונים עם מערכת הפעלה Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bgo.botanicalgardenoranim&hl=iw
תנאי קבלה:
אין צורך בידע מוקדם!
- מתמטיקה ברמה של 4-5 יח”ל.
- 4 יח”ל בציון 80 ומעלה.
- מעבר מבחן קבלה